Activiteiten op en in de omgeving


Afferden is misschien klein en landelijk gelegen maar er is genoeg te doen!

De omgeving van Bed & Breakfast Angelbeeck leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten.Bed & Breakfast Angelbeeck is direct gelegen aan een schitterend en uitgebreid natuurgebied waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen, mountainbiken of paardrijden. Tevens is er een golfbaan in de buurt en een recreatiemeer waar van alles te beleven is.


Wandelen

In de omgeving van onze B&B is het schitterend wandelen.
De wegen en paden zijn vrij toegankelijk en het gebied is zeer afwisselend met heide, bossen en vennen. Er zijn verschillende knooppunt routes te volgen zowel korte als langere routes. Vele routes zijn direct vanuit de B&B goed te bereiken.

Het pieterpad is een Lange Afstand Wandelroute die van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg loopt en is daarmee de langste aaneengeslote route in Nederland. Onderweg is er van alles te zien en te beleven en wisselt het landschap zich voortdurend af. Het pieterpad loopt ook door Afferden heen en Bed & Breakfast Angelbeeck bevindt zich op ongeveer 15 min lopen van de route.

Klik hier voor meer informatie over het pieterpad.


Foto : De Duivelskuil 

Fietsen

Ook voor fietsliefhebbers is het genieten in Afferden!

Bed & Breakfast Angelbeeck bevindt zich direct aan een uitgebreid fietsknooppuntensysteem (knooppunt 33). Dit fietsroutenetwerk bestaat uit een groot aantal genummerde knooppunten, op kruisingen van wegen. Tussen de knooppunten lopen verbindingsroutes, die in twee richtingen zijn bewegwijzerd. Je fietst een route door de bordjes te volgen van genummerd knooppunt naar genummerd knooppunt. Ook is er een aansluiting op het netwerk in Duitsland. Op de B&B zijn fietsroutekaartjes aanwezig.

Indien u niet zelf over een fiets beschikt is het ook mogelijk een dames- of herenfiets te huren bij ons in het dorp.

Johan van Heumen
Melingstraat 57
5851BW Afferden
0485 – 531655

Open:
Ma. 08.45 u –18.00 u.
Di. gesloten
Wo. t/m do.. 08.45 u – 18.00 u.
Vr. 08.45 – 20.00 u.
Za. 8.45 – 16.00 u.
Zon. gesloten

P. van Rijt 
Rimpelt 35
5851 EK Afferden Limburg
0485 531983

Winkelbezoek:
Maandag: 9:00 - 17:30
Dinsdag: 9:00 - 17:30
Woensdag: 9:00 - 17:30
Donderdag: 9:00 - 17:30
Vrijdag: 9:00 - 17:30
Zaterdag: 9:00 - 17:30
Zondag: Gesloten

Foto : Angelbeeck

Paardrijden


Het natuurgebied de Maasduinen is erg geschikt voor ruiters. Er is een ruim knooppunten netwerk met ruiter- en menpaden. Knooppunt kaarten zijn aanwezig op angelbeeck en tegen borg te huur of te koop. 

Beschikt u niet over een eigen paard en wilt u toch graag buitenrijden of een les volgen dan verwijzen wij u graag door naar de nabijgelegen manege Bergemo te Heijen.

Foto : Heukelomse heide

Golfen

Op golfbaan Landgoed Bleijenbeek kunt u kennis maken met de golfsport, uw golfpaspoort halen, een bedrijfsclinic organiseren of gewoon een heerlijk middagje golfen met les. Ook voor gevorderde golvers is deze 18 holes golfbaan een fijne plek om te spelen!

Klik hier voor meer informatie over het golfen.

Foto : vijver golfbaan Bleijenbeek

Recreatie meren


 • Reindersmeer; Well (Bij Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3e in Well ligt Bosbrasserie in de sluis en speelbos De Boskoel. Hier kunnen kinderenvanaf drie jaar heerlijke avonturen beleven. Lekker spelen in het zand, slingeren door de bomen en hutten bouwen. Hier zijn geen schommels en glijbanen,maar spelen kinderen in en met de natuur. Dit avonturenbos ligt ongeveer 500 meter van het Bezoekerscentrum, aan de wandelroute en verscholen in de aanwezige begroeiing rond het Reindersmeer.)
 • Leukermeer ; Well Ontspannen, zwemmen, watersporten... Jong en oud kan zijn hart ophalen in, op en rondom het Leukermeer.Van wakeboarden en banaanvaren, kanoën, surfen of zeilen tot vissen en gewoon lekker luieren en zonnen op het strand. Kinderen spelen eindeloos in het zand en het water. Er is een hele gave waterspeeltuin! Ook wanneer u geen gast van ons vakantiepark bent, bent u van harte welkom om van ons strand te genieten. De kosten zijn € 4,00 per persoon.
 • Dagstrand Seurenheide ; Well. Het dag strand is een natuurbad van ca. 18 ha groot. Het ligt in een rustige natuurrijke omgeving. Het strandbad is voorzien van een ruime ligweide welke deels op een heuvel ligt. Deels is de ligweide beschaduwd door bomen. Verspreid over het terrein staan houten banken en picknick tafels waardoor u alle mogelijkheden heeft om rustig te genieten van een hapje en een drankje. Op het dagstrand is een eenvoudige speeltuin aanwezig met onder andere een familieschommel, schommels en een glijbaan.
  Op het terrein staat een cafetaria met terras. Hier zijn naast koffie, frisdrank, bier en ijs ook diverse warme snacks en friet te verkrijgen. Tevens kunt u bij deze cafetaria terecht voor informatie en EHBO.
  Openingstijden:
  – 01-05 t/m 1-10
  – 09:00-21:00
  Tarieven:
  – Volwassenen (vanaf 12 jaar): € 4,-
  – Kinderen van 6 tot 12: € 2,-
  – Kinderen t/m 5 jaar: vrije entree.
  Parkeren gratis!
 • Mookerplas ; Plasmolen. Het gezellige strand van De Grote Siep biedt u een breed zandstrand, een ruime ligweide en diverse voorzieningen voor een dagje uit. Uw kinderen vermaken zich hier uitstekend op het strand, in het water of op de vele speeltoestellen. Recreatiegebied Mookerplas is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Indien u met de auto komt, betaalt u parkeergeld.
 • Radioplassen ; Deze recreatieplassen bij de Radiobossen (Radioweg) in Stevensbeek zijn ontstaand door zandwinning en zijn geschikt voor hengel- en watersport. Rond 1950 stond in deze bossen een steunzender voor de radio, vandaar de naam. Bij de visvijver en natuurvijver zijn regelmatig veel bijzondere vogels te zien. De plassen zijn omgeven door mooie bosgebieden, wandelpaden en strandjes. De Radioplassen zijn gemakkelijk te bereiken en er is ruime parkeergelegenheid.

Foto : Reindersmeer

Speeltuinen


 • Speelbos De Boskoel; Well (Bij Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3e in Well ligt Bosbrasserie in de sluis en speelbos De Boskoel. Hier kunnen kinderenvanaf drie jaar heerlijke avonturen beleven. Lekker spelen in het zand, slingeren door de bomen en hutten bouwen. Hier zijn geen schommels en glijbanen,maar spelen kinderen in en met de natuur. Dit avonturenbos ligt ongeveer 500 meter van het Bezoekerscentrum, aan de wandelroute en verscholen in de aanwezige begroeiing rond het Reindersmeer.)
 • Speeltuin Eendenmeer ; Well. Midden in de Maasduinen, tussen Bergen en Well, ligt aan de Ceresweg een grote bosspeeltuin met diverse klimtoestellen, een kabelbaan en een waterspeeltoestel. Voor een kleine versnapering kunt u terecht bij de Eendenhut, een kiosk die tijdens de zomermaanden open is. Op het terrein kunt u gebruikmaken van picknicksets.
 • Speeltuin Afferden; Afferden

Foto : Angelbeeck